Truffelontbijt

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200०C met de grillstand aan.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Steek met behulp van een brede koekjessteker een mooi rondje aan de bovenkant uit de broodjes en snijd er ook het kruim uit, zodat een mooi rond gat ontstaat.
  5. Verdeel de truffeltapenade over de bodem van het ontstane gat en bekleed de zijkanten telkens met 2 plakjes ontbijtspek. 
  6. Breek een eitje en laat deze in de cirkel glijden. Kruid met zout en peper, verdeel er de gesneden tomaat en de geraspte kaas overheen en plaats zo’n 8 minuten in de voorverwarmde oven. 
  7. Dresseer op een mooi bord, bestrooi met de gehakte peterselie en serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

  • 4 st. Pain d’Antan
  • 2 st. tomaat (463198)
  • 4 eetl. truffeltapenade
  • 8 plakjes ontbijtspek (152140)
  • 4 kakelverse eitjes
  • 4 eetl. geraspte Emmentaler (785582)
  • ⅙  bosje platte peterselie (339899)

Publicatie datum: 18 september 2023